Rabu, 16 November 2011

Acara/Program yang akan datang

Takwim ringkas bagi event yang akan datang di Negeri Terengganu:

1) Program: Moonsun Cup Terengganu 2011
    Tarikh   : 22 - 27 Nov 2011
    Tempat: Pulau Duyong, Kuala Terengganu
   

Selasa, 15 November 2011

Selamat Datang Pengarah Baru


Seluruh warga kerja PKKM Cawangan Terengganu ingin mengucapkan selamat datang dan selamat berkhidmat kepada Pengarah yang baru, Encik Khairul Hafizi Bin Naharuddin di Kraftangan Malaysia Cawangan Terengganu.


Penempatan Lama    : Ketua Jurusan Seni Kraf Logam
                                  Institut Kraf Negara (IKN)
Penempatan Baru     : Pengarah,
                                  PKKM Cawangan Terengganu

Tarikh mula bertugas: 20 Oktober 2011

Rabu, 2 November 2011

Majlis Perpisahan En. Zahir Bin AhmadSatu majlis perpisahan yang dibuat khas untuk Pengarah PKKM Cawangan Terengganu, En. Zahir Bin Ahmad telah diadakan di Dewan Blok G, PKKM Cawangan Terengganu pada sebelah malam selepas Hari Keluarga. Majlis bermula pada jam 8.30 malam. Semua anggota kerja bersama ahli keluarga masing-masing datang memeriahkan dan meraikan majlis perpisahan En. Zahir Bin Ahmad sebagai tanda mengenang jasanya di cawangan ini. Disamping majlis jamuan makan, diselitkan acara pemberian hadiah-hadiah kepada para pemenang untuk acara sukan sempena hari keluarga, cabutan bertuah dan juga hadiah cenderamata dari setiap unit PKKM Cawangan Terengganu kepada En. Zahir Bin Ahmad sebagai tanda kenang-kenangan dan ingatan sepanjang masa pihak PKKM Cawangan Terengganu kepadanya.


Pengarah PKKM Cawangan Terengganu : En. Zahir Bin Ahmad

Tarikh mula bertugas                                : Oktober 2009

Tarikh akhir bertugas                               : Oktober 2011


Penempatan Baru                                    : Timbalan Pengarah,

                                                                 Unit Pengurusan Perkhidmatan,

                                                                 Institut Kraf Negara (IKN), Rawang, Selangor.

Tarikh mula bertugas                               : 20 Oktober 2011


Pihak PKKM Cawangan Terengganu ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada En. Zahir Bin Ahmad yang telah banyak memberikan jasa dan tunjuk ajar kepada anggota-anggota kerja terutamanya anggota-anggota kerja yang baru sepanjang menjadi pengarah di cawangan ini dan ucapan selamat maju jaya juga disampaikan kepadanya sempena bertugas di Institut Kraf Negara di Rawang bermula 20 Oktober 2011 yang lalu.

Hari Keluarga PKKM Cawangan Terengganu

Hari Keluarga bagi PKKM Cawangan Terengganu telah diadakan pada 15 Oktober 2011 (Jumaat) yang lalu bermula jam 4.00 petang. Secara ringkas, PKKM Cawangan Terengganu mempunyai gelanggang sukan yang agak luas meliputi gelanggang bola tampar, gelanggang sepak takraw dan kawasan padang dan sangat sesuai untuk aktiviti sukaneka. Sambutan agak menggalakkan dari semua anggota kerja bersama keluarga masing-masing yang mula mendaftar kehadiran di kaunter pendaftaran dan mengambil kertas nombor untuk cabutan bertuah. Pada kali ini, acara dibuat secara santai sahaja dan sambutannya meriah. Antara acara sukaneka yang dipertandingkan adalah seperti berikut:

1) Pertandingan Sukan Bola sepak

2) Pertandingan Sukan Bola Tampar

3) Kerusi Muzik

4) Bowling Kelapa

5) Isi Air Dalam Botol
 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...